Ilmaiset lehtien näytenumerot

Tutustu ennen lehden tilaamista. Tämä on mahdollista tilaamalla ilmaisen näytenumeron haluamastasi lehdestä. Ilmainen näytenumero antaa mahdollisuuden tutustua lehteen ennen tilausta.
Huom. mikäli huomaat, että jokin näytenumero ei ole voimassa, ilmoitathan siitä sivun oikeassa alakulmassa olevalla lomakkeella.

Ilmaiseksi tilattavat lehtien näytenumerot

Tilaa ilmaiset lehtien näytenumerot oheisista linkeistä. Linkit aukeavat uuteen ikkunaan.

 • Pandan polku
  Pandan polku -lehden ilmaisen näytenumeron saat soittamalla 09 774 0100 tai lähettämällä sähköpostia tukija@wwf.fi
 • Julkaisija
  Tilaa Julkaisija -lehden ilmainen näytenumero. (1kpl per henkilö per vuosi)
 • Lämmöllä
  Tilaa Lämmöllä -lehden ilmainen näytenumero. (Asumisen ja rakentamisen erikoislehti)
 • Lähetyssanomat
  Tilaa Lähetyssanomat -lehden ilmainen näytenumero (Lähetystyön ja kehitysyhteistyön lehti)
 • Pomo
  Tilaa Pomo -lehden ilmainen näytenumero (JTO:n asiakaslehti)
 • NetPostin ilmaiset näköislehdet
  Lue NetPostista lehtien ilmaisia näköisnumeroita (170 lehteä 80 eri julkaisijalta)
 • Ruotuväki
  Tilaa Ruotuväki -lehden ilmainen näytenumero (Puolustusvoimista ja varusmiesten elämästä kertova lehti)
 • Motor Power Magazine
  Tilaa Motor Power Magazine -lehden ilmainen näytenumero
 • Viini
  Tilaa Viini -lehden ilmainen näytenumero (Huom. vaatii 1€ tekstiviestin tilaukseen)
 • Veikkaaja
  Tilaa Veikkaaja -lehden ilmainen näytenumero. (Vedonlyönnin ja urheilun erikoislehti)
 • Vauva
  Tilaa Vauva -lehden ilmainen näytenumero

Auta pitämään listaa uusista lehtien näytenumeroista

Lehtien ilmaistarjoukset vaihtelevat jatkuvasti, autathan pitämään listan ajantasalla ilmoittamalla vanhentuneista tarjouksista kätevästi sivun oikeasta alalaidasta löytyvällä palautelomakkeella.


Ilmaislehdet

Ilmaislehdet ovat osoitteettomina ilmaiseksi levitettäviä lehtiä, joiden levikki on tyypillisesti muutamia tuhansia kappeleita. Useammalla paikkakunnalla julkaistujen ja suurempien lehtien painosmäärä voi nousta satoihin tuhansiin ja ne ovatkin monella paikkakunnalla levikkilistojen kärjessä maksullisten paikallislehtien edellä. Niitä voidaan jakaa ilmaisjakeluna kotitalouksiin tai pitää tarjolla erilaisissa jakelupisteissä, josta lukijat voivat ottaa niitä vapaasti mukaansa. Esimerkiksi Suomessa 14 paikkakunnalla julkaistavaa Metroa jaetaan joukkoliikennevälineissä, käsijakeluna ja telineistä esimerkiksi kauppakeskuksissa ja kahviloissa. Joitakin lehtiä levitetään lisäksi molemmilla tavoilla, eli kotijakeluna ja noutopisteissä.

Ilmaislehtien kotitalousjakelusta vastaavat paikalliset jakeluyritykset, jotka palkkaavat pääasiassa nuoria ja opiskelijoita. Yhtiöitä on usein kritisoitu huonosta tuntipalkasta, mutta toisaalta ne tarjoavat kaivattuja sivutuloja niitä kaipaaville. Lehtien mukana jaetaan yleensä myös paikallisten yritysten mainoksia. On myös hyvä muistaa, että mainospostikielto ovessa tai postilaatikossa koskee myös ilmaisjakeluna jaettavia lehtiä. Ilmaisjakelulehdet ovat kuitenkin hyvä tiedonlähde, jos maksullista paikallislehteä ei ole mahdollista lukea päivittäin, ja niitä seuraamalla pysyykin hyvin mukana oman paikkakunnan ajankohtaisissa tapahtumissa.

Laaja valikoima

Suurin osa ilmaislehdistä on paikallisia kerran tai kaksi viikossa ilmestyviä uutis- ja mainoslehtiä, joiden sisältö koostuu paikallisuutisten lisäksi muun muassa ilmoituksista, haastatteluista, mielipidesivusta ja ajankohtaisaiheista. Useissa lehdissä on listattuna myös pääkanavien radio- ja tv-ohjelmat sekä tuoreimmat menovinkit, terveysasemien ja kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat sekä elokuvateattereiden esitystiedot. Jotkin ilmaislehden julkaisevat myös teemanumeroita, jotka keskittyvät esimerkiksi muotiin, autoihin tai lemmikkeihin. Aihetta käsittelevien juttujen lisäksi teemanumeroissa on paljon alan yritysten mainoksia ja ilmoituksia. Tulonsa ilmaisjakelulehden saavat mediamyynnistä eli mainoksista ja lukijoiden omasta ilmoitusmyynnistä.

Ilmaislehtiä julkaisevat monet kustannusyhtiöt kuten Alma Media ja Sanoma-yhtymä sekä ilmaislehtien julkaisuun erikoistuneet yhtiöt kuten Janton Oy ja TS-Yhtymä. Myös joillakin seurakunnilla ja kunnilla on omia ajoittain julkaistavia ilmaislehtiä.

Tarjoukset

© 2017 Alelehti.fi — Alelehti.fi listaa parhaat lehtitarjoukset, tilaajalahjat ja lehtien lahjatilaukset. Tarkistathan aina lehtien ajantasaiset tarjoukset lehtien omilta sivuilta, Alelehti.fi ei vastaa tietojen oikeellisuudesta. Lehdet ja lehtitiedot suuntaa-antavia, Alelehti.fi ei vastaa väärien tietojen aiheuttamista kuluista tai haitoista.